Blog

Diskriminácia? Bežná to vec... (reakcia na článok - link v texte)

10.07.2012 11:17
https://bratislava.sme.sk/c/3390814/psy-do-okolia-jazier-nesmu.html
A dosť. Pod rúškom "zdravotných rizík hroziacicch od psov" máme zakázaný vstup k akejkoľvek vodnej ploche v celom meste. Preto by sme mali požadovať aby boli všetci kúpajúci sa vyšetrení na prenos plesní, kvasiniek, pohlavných chorôb a iných nákazlivých svinstiev. TO nekontroluje nikto, ale ľuďom zapáchajúcim a od pohľadu špinavým vstup nikto nezakazuje. Koľko chorôb prenosných zo psa na človeka existuje? Nuž, presne netuším, ale z človeka na človeka sa toho prenáša určite viac.
Hygienikom by bolo hádam aj dobre vysvetliť že pes sa do vody nevyšpiní, čo sa nedá povedať o veľkej väčšine ľudí, z ktorých u mňa "vedú" a špičku ľadovca tvoria práve permanentne sa sťažujúce mamičky, ktoré bez problémov pošlú deti vymočiť sa (a keby len to) do vody. Druhú priečku u mňa obsadili - a to bez pardonu - bezdomovci ktorých som videla podvečer sa pri vodnej ploche umývať.
Mám plné zuby sťažností na psie exkrementy - ani tu nemajú rodičia žiadne zábrany a spokojne dieťa nechajú vyrobiť "exkrement" v kríkoch, či do trávy. Skúste niekedy takýchto rodičov sledovať, či to spracú. Bezpochyby nie, s argumentom "bude to na psov". Ani ožrani si zvratky po sebe nespratávajú, čo je zasa tak trochu problém pre psíčkarov, pretože pes sa nevyváľa v psích "zvyškoch". Preferuje ľudské - hnačkové, prípadne zvratky, keď nie sú, pomôže si mačacími... Zákutia pri dvorových schodištiach zapáchajú - ľudským močom, tmavšie kúty aj hovnami. Znova je to o tom, že pes nelezie do kúta sa vymočiť - to robí len človek. Na trasách z pohostinstiev čakajú zvratkové smaradľavé bomby. Nedajboh váš pes večer zašteká - na druhý deň celkom určite spisuje niektorý dobrák sťažnosť. Začnem asi ja spisovať sťažnosti na bytové diskotéky a oslavy. Každý týždeň dve-tri s otvorenými oknami a "produkciou" hlboko do noci.
Na záver - aby ste si nemysleli - ja nechcem kúpať moje psy medzi deťmi - vážne že nie. ALE - chcem mať možnosť ísť so psami niekam k vode a užiť si pár hodín niekde kde nie som postihovateľná za to, že tam vôbec som... Mestská časť sa stará o svojich občanov - ale o mňa nie. A to je vážení to, čo ma serie...

Zuzana Zeane Krušinová

tento text je s uvedením autora voľne šíriteľný

Musim sa stazovat...

12.05.2012 19:53

Neska sme boli s mamoj na vystave. Zasa ste secci psiskovia boli smllavi ako po kupani. Tak som telas vesel pli plechaske nasiel palfem ple psiskov. Ludsky supel nebol, tak som vsal masasi obyc. Lepsi ako ziadny, ze? Se ho zajtla donesem na usku so seboj, aby ste si mohli aj vy otliet tlosku od mna a plestali byt smllavi od sampona.  Plestavte si UMYLA MI HO! Aj tlavisky a listosky mi vyblala s kozuskova. Ani piskotik na spanie mi necela dat. Sak ja las vylastiem a budem pitbuj a seckych so umyvaju palfemy psiskom pokusim.

 

Vas Lens

Vrrr

21.11.2010 17:00

stále obzerá na obrazovke nejaké obrázky a ukazuje mi tam prstom. Keby aspoň pamlsok dala, ale to ona nie. Idem skuknúť babku, možno bude chleba s maslom.

Bo

Bo 03.10.2010

03.10.2010 10:28

Haf,

vitajte. Dnes mám na pláne povaľovanie v dekách a paplónoch, svoje tri prechádzky a sem tam pamlsok. Ňuf, idem sa váľať...